Loodusesse

Ootamatu, ebaharilik, kaasakiskuv… on kolm esimest sõna, mis mulle isiklikult meenuvad, kui Jon Krakauer rääkis Christopher McCandlessist.

Ehkki ma tean, et see raamat ei sobi kõigile (kriitikud olid selle raamatu ilmumise ajal 1996. aastal palju), tean, et minu jaoks oli mul seda raamatut raske panna ja see tekitas kindlasti mõned mõtted mu enda reiside osas.

McCandless, nagu on kujutatud filmi kohanduses “Into the Wild”.

Loodusesse

Lugesin seda raamatut terve päev kestval Jaapani bussireisil hiljuti ja sain kohe teada, et see on lugu, mida soovin jagada WOW lugejate ja WOW Book Clubbersiga. Teadsin ka koheselt, et lugu ei sobi kõigile, kuid leidsin, et raamat on nii köitev ja intrigeeriv, et arvasin vähemalt, et see on hea lugemine, mis hoiab sind asjast huvitatud ja huvitab, et teada saada, kuidas lugu lõppeb.

See oli paar aastat tagasi, kui nägin esimest korda filmi kohandamistLoodusesseja täiesti ausalt öeldes ei olnud ma kindel, kuidas ma sellesse siis suutsin. Olin siis palju noorem ja pidasin seda lugu pisut ebamugavaks, kuna see pani mind kahtlema oma reaalsuses, ühiskonnas ja minu enda elu eesmärgis.

Kuid raamatu lugemine lõi minu jaoks hoopis teise nööri. Ma ei pidanud lugu ebamugavaks ega vastandlikuks, pigem sundis see mind küsima enda rada ja põhjust, miks me reisime.

Minu jaoks on reisimine viis mõista maailma, milles me elame, harida end esmaste kogemuste põhjal ja avada oma silmad uutele vaatamisväärsustele, helidele, maitsele ja elamustele. See raamat oli viis aru saada, et sügavamal tasandil, mis põhineb McCandlessi järeleandmatul soovil „elada maalt”, ei kuulu kuhugi ja mitte kellessegi.

Ma isiklikult ei puutu Christopher McCandlessiga paljuski kokku, kuid leidsin, et tema lugu on intrigeeriv. Kuna keegi, kes on lähedased minu pere ja sõpradega ning ei sulgeks kunagi ukse vanale elule, et uut alustada, ei suutnud ma päris keerutada oma pead tema otsuste tegemise ümber ja McCandlessi ümbritseva nii suure osa raamatu ja avaliku teabe ümber spekuleerides ei ole ma kindel, et ma seda kunagi kavatseb.

Raamat hämmastab mind, kuid lõpetasin selle, et olin tänulik oma elu eest - suhete üle, mis mul on kodus olevate inimestega ja kuidas ma suudan neid reisil hoida. Ma arvan, et minu jaoks kirjeldas raamat kõike, milles ma ei tahaks olla: irdunud, täielikus üksinduses ja võib-olla isegi tänamatu (?)

Minu jaoks tähendab üksikreis nende suhete loomist, mida te pikaajaliselt moodustate, nii et võiksin sellega seoses suhelda Christopher McCandlessiga, kes näis kavatsevat mõnda tema loodud suhet elus hoida (ehkki postkaartide kaudu). Kuid ta hoidis inimesi alati käepärast ja minu jaoks vastupidiselt leian, et ilu on haavatav ja avab end suhetele / sõprussuhetele, et lasta neil end kurssi viia.

Kui kaotate oma elus mõne inimese või sõprus muutub hapuks, läheb elu edasi. See lihtsalt peab.

Pealegi,elu ei ole see, mis sinuga juhtub, vaid see, kuidas sa sellele reageerid.

Küsimused aruteluks:

  1. Mis on teie arvamus McCandlessi otsusest lahkuda oma perest ilma hoiatuseta, hoolimata lähedastest suhetest õega?

  2. Kas usute, et McCandlessi saatus oli vältimatu, arvestades tema vähest ettevalmistust ja muret Alaska metsiku looduse ees?

  3. Mida teete autori otsusest minna asukohta, kus Christopher McCandless suri?

Kõlagu allolevates kommentaarides!

Loodetavasti näeme teid kõiki järgmisel kuul! Me loeme “Lõunasöök Pariisis”.

Vaata videot: kodukakk loodusesse (Detsember 2019).

Loading...