Miks ma otsustasin külastada Iisraeli

Ma pole üks neist, kes naudiks poleemikat ja ma pelgan selliseid argumente nagu kilpkonn taandub nende kesta - nii et mõnele mu lugejale on üllatusena tulnud, et otsustasin külastada Iisraeli ja meelerahu huvides tunnen, et peaksin selgitage minu otsust siin olla, kuna ma ei soovi seda tehes kedagi solvata. Neile, kes pole teadlikud või pole haridust saanud, tuleb poleemikat, kuna Iisraeli moodne riik pole alati olnud Iisrael. See oli 1948. aastal, kui Iisrael tekkis pärast sõda palestiinlastega üle tänapäevase Iisraeli, Palestiina aladega Jordani läänekaldal ja Gazas.

See on väga lühike ajalugu, nii et kui soovite selle kohta rohkem lugeda, soovitan tungivalt otsida veebist lisateavet.

Shutterstock

Miks ma otsustasin külastada Iisraeli

Olen teadlik, et minu otsust siia reisida ei võta kõik vastu, kuid kuna olen reisiblogija, võin teile kinnitada, et ma pole siin mingil poliitilisel positsioonil, vaid Püha Maad nägema ja kogema. Kristlasena olen alati soovinud külastada piiblis viidatud linnu ja kohti - Naatsaretist (Jeesuse lapsepõlvelinn) kuni Jeruusalemma ja kõikjalt vahepeal. Minu jaoks on olnud eluaegne unistus külastada selliseid kohti ja ainuüksi sel põhjusel olen Iisraelis.

Meedia pealkirjade kohaselt on Iisrael hirmutav koht. Isegi rahu ajal kujutatakse seda alternatiivses valguses ja see paneb inimesi mõtlema, et nad ei saa jätkuvate pingete tõttu siia reisida. Juba 1500 aastat on kristlased, juudid ja moslemid võitlenud selle Püha Maa-nimelise maa üle (aladega ka Palestiina aladel, Liibanonis, Jordani läänes ja Süüria edelaosas).

Ükski teema, millest meedias lugesite, pole uus. Invasioon ja poliitiline segadus on kestnud tuhandeid aastaid. Kuid see ei ole vastus viha vastu võitlemisele ja Iisraeli külastavad turistid (kaasa arvatud mina) pole siin süüdi.

Olen siin, et näha Piibli varemeid, saite ja linnu, mida olen alati unistanud külastada. Olen siin, et hõljuda surnud meres. Olen siin selleks, et õppida tundma ja harida kõiki religioone - mitte ainult oma. Olen siin selleks, et hinnata Lähis-Ida kaunist loodust. Olen siin pühade paikade, muuseumide, juudi kvartalite ja Araabia turgude külastamiseks.

Kui inimesed ütlevad “hari ennast”, on see minu vastus - reisida. Ma ei saa teada, mis tunne on Iisraelis, kuni olen siin, et seda ise näha. Küsida küsimusi ja esitada vastuseid. Olen siin selleks, et õppida eelarvamusteta ja olen siin, et jagada oma kogemusi Pühal maal nende reisimisega tegelevate inimestega, kes võivad jätkuvate rahutuste tõttu muretseda turvalisuse pärast.

Kutsun teid üles mitte uskuma kõike, mida meedias kuulete, ja hoiduma järelduste peale hüppamisest enne, kui kelleltki küsitakse, miks nad otsustasid midagi teha.

See reis on minu võimalus näha enda jaoks maad ja jagada oma kogemusi, mitte kaitsta siin olemist püha maal, olenemata pealkirjast.

Loading...